北京时时彩官网首页|北京时时彩pk10走势图怎么看性别

Кандидатстване за виза без явяване на интервю

На тази страница:


Обща иформация

Процедурата за виза без явяване на интервю е предназначена за кандидати, които не е нужно да идват лично в Посолството за даване на пръстови отпечатъци и интервю. Те могат да подадат своите молби за виза и съответните придружаващи документи чрез куриерската служба TNT Express или лично в Консулството на САЩ, всеки работен ден между 15:00 – 15:15 часа.

Изисквания

Има няколко основни групи кандидати за виза, които могат да кандидастват за виза без явяване на интервю. Това са:

  • Кандидатстващи за пръв път или за подновяване на виза лица на възраст 80 и повече години, които са български граждани или чуждестранни граждани пребиваващи постоянно в България;
  • Кандидатстващи за пръв път или за подновяване на виза лица на възраст под 14 години, които са български граждани или чуждестранни граждани пребиваващи постоянно в България и пътуват с двамата си родители – притежатели на валидна виза, зелена карта или американски паспорт.

В останалите случаи децата под 14 години трябва да кандидатстват като си насрочат интервю. По време на интервюто е необходимо присъствието поне на единия от родителите. Присъствието на детето не е задължително.

  • Кандидати, които желаят да подновят виза в една от следните категории: B1/B2 или C1/D и отговарят на всички изисквания по-долу:
    • Предишната виза е издадена от Консулството на САЩ в София след 31 октомври 2007 г;
    • Предишната виза е все още валидна или е изтекла преди по-малко от 12 месеца;
    • Предишната виза е била издадена с максималната валидност от 120 месеца;
    • Кандидатът подновява виза от същата визова категория като предишната;
    • Кандидатът е български гражданин или чуждестранен гражданин, постоянно пребиваващ в България;
    • Кандидатът никога не е имал отказ или ако е имал, той е бил по член 214(b) или 221(g) за виза от същата категория, за която кандидатства сега, и визата е била издадена след това;
    • Предходната виза не е била отменена или отнета;
    • Предходната виза не е била изгубена или открадната;
    • Кандидатът е спазвал имиграционните закони и разпоредби при предходните си посещения в САЩ.
  • Кандидати за G-4 виза

Издава се на служители от всякакъв ранг, които пътуват за Съединените щати, за да поемат назначение в международна организация (включително Обединените нации). Членовете на техните семейства също кандидатстват за G-4, с изключение на домашните помощници заети с домакинството, на които се издават визи G-5. Длъжностни лица и служители на определени международни организации, които не са назначени да работят в САЩ, но възнамеряват да преминат транзитно през Съединените щати, също кандидатстват за G-4 виза. Тази виза се издава на базата на официална молба от съответната организация. G-4 визи могат да се издават на служители от всякакъв ранг, ако пътуват до САЩ от името на международната организация.

Кандидатите за G-4 виза не заплащат такса за визата. Те не могат да използват системата за записване на интервю на този сайт и куриерските услуги на TNT. Тези кандидати могат да донесат молбите си за виза директно в Консулството на САЩ в София всеки работен ден между 15:00 и 15:15 часа или да ги изпратят по пощата чрез избран от тях куриер. Молбите трябва също така да съдържат копие от договора за работа или писмо от международната организация.

Паспортите с готови визи се връщат директно на кандидатите.

Как да кандидатствате

Стъпка 1

Заплатете таксата за кандидатстване.

Стъпка 2

Попълнете Nonimmigrant Visa Electronic Application (DS-160)(Електронния формуляр за кандидатстване за неимигрантска виза (DS-160)).

Стъпка 3

Моля, регистрирайте се на тази страница. Трябва да отговорите на въпросите за кандидатстване за виза без интервю или да се свържете с кол центъра, за да се определи дали отговаряте на изискванията. Ако отговаряте на изискванията за кандидатстване без интервю, Вие ще получите страницата за потвърждение за кандидатстване за виза без интервю от вашия профил и подробни инструкции как да изпратите документите си към Консулството на САЩ.

Имате нужда от следните данни, за да се регистрирате онлайн:

  • Вашият паспорт
  • Номер на вносната бележка за платена такса. (Натиснете тук за информация как да намерите този номер)
  • Номер на баркода от страницата за потвърждение на формуляр DS-160.
Стъпка 4

Разпечатайте потвърждението за кандидатстване за виза без интервю и изпратете Вашите документи чрез куриерска фирма TNT (вижте TNT куриерски услуги) или ги занесете лично в Консулството на САЩ всеки работен ден между 15:00 и 15:15 часа. Адресът на Консулството е: ул. Козяк №16, София 1408

Всеки кандидат трябва да предостави следните документи:

  1. Потвърждение за попълнен формуляр DS-160.
  2. Бележка за платена такса. Моля, имайте предвид, че тази такса е задължителна и не се възстановява в случай на отказ.
  3. Валиден задграничен паспорт и предишни паспорти с визи за САЩ, дори и с изтекъл срок.
  4. В случая на деца под 14-годишна възраст, които пътуват с двамата си родители – притежатели на валидна виза, зелена карта или американски паспорт, документите трябва да съдържат копия от тези документи на родителите и от акта за раждане на детето.
  5. Една актуална снимка 5см. х 5см., направена през последните 6 месеца на бял фон, без очила.
  6. Писмото потвърждение за използване на процедурата за кандидатстване за виза без интервю.
  7. Други допълнителни документи.

Ако молбата Ви за виза не съдържа всички тези документи, ще получите обаждане от Консулството на САЩ или документите ще Ви бъдат върнати.

Допълнителни документи

В зависимост от визовата категория, допълнителните документи могат да включват:

  • Кандидатите за виза В1/В2 могат да предоставят покана или писмо с обяснение, в което посочват причините, поради които кандидатстват за виза В1/В2
  • Кандидатите за C1/D виза трябва да предоставят копие на трудов договор или писмо от компанията, която ги наема.

Молбите за виза могат да съдържат само копия на оригиналните подкрепящи документи като нотариални актове, удостоверения за раждане, граждански брак и други. В случай, че не се налага допълнителна административна обработка, молбите за виза ще бъдат обработени възможно най-бързо и документите ще бъдат изпратени към Вас чрез куриерска служба TNT.

Кандидатстването за виза без явяване на интервю не гарантира издаването на такава. Дори кандидатът да отговаря на посочените изисквания, след като разгледа молбата за виза, консулският служител може да реши че е необходимо да проведе лично интервю. В този случай Консулството ще се свърже с кандидата за насрочване на интервю.

北京时时彩官网首页 大乐透今日预测最准 梅苏特厄齐尔 新疆时时软件 赌大小用哪个app 最新捕鱼游戏手机版 必中pk10手机计划软件 福彩3d预测软件手机版本下载 重庆时时彩直播 倍投大小稳赚下注方式 冰球突破11个红人多少倍 pk10计划手机版下载 送20元棋牌游戏平台电玩 时时彩最快开奖 天天pk10计划软件手机版下载 捕鱼达人老版本下载安装 福彩双色球开奖结果